Home

Over Mezelf

Sportmassage

Ontspanningsmassage

Tapen / Bandageren

Manuele Lymfedrainage

Medical taping

Tarieven

Links

 

Sportmassage

 “….Sportmassage is het toepassen van een complex aan handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om de lichamelijke conditie te verbeteren, die conditie vast te houden en/of eventuele nadelige gevolgen van een sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen.
Het doel van sportmassage is 3 ledig:

  1. Preparatief.  Dit doel probeert men te bereiken als de sportman (cliënt) wordt voorbereid door middel van sportmassage op de komende inspanning. Er worden stimulerende handgrepen gebruikt om de doorbloeding van de spieren te verbeteren en de stofwisseling (omzetting van voedsel tot in het lichaam opneembare stoffen en uitscheiding van gebruikte stoffen) te verhogen.
  2. Preventief.  Met dit doel probeert men blessures te voorkomen. Massage bereidt het lichaam voor op belasting en herstelt het lichaam beter.
  3. Curatief. Door inspanning worden vooral de spieren zwaar belast. Spiercellen raken beschadigd en spierpijn is dus het gevolg. Curatief wil dus zeggen genezend, herstellend en ontspannend. Er worden ontspannende (sederende) handgrepen toegepast om afvalstoffen af te voeren, de tonus van de spier te verlagen en de spier te ontwateren.

(Bron:Snellenberg)