Home

Over Mezelf

Sportmassage

Ontspanningsmassage

Tapen / Bandageren

Manuele Lymfedrainage

Medical taping

Tarieven

Links

 

Ontspanningsmassage

Het woord “ontspanning” zegt het al. Het is geschikt voor iedereen, gewoon even helemaal tot rust komen. Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief en genezend werken. Op het geestelijk vlak wordt vooral stress verminderd doordat het ontvangen van een massage helpt om helemaal te ontspannen. Het kan er toe bijdragen dat je weer helemaal lekker in je vel komt te zitten.

Bij problemen met/of overbelasting van één of meerdere spieren is sportmassage aan te raden. Het verschil zit in de handgrepen en de techniek die toegepast wordt.

Wat is het verschil tussen ontspanningsmassage en sportmassage?
Het verschil tussen de ontspanningsmassage en sportmassage is niet zo groot. De handgrepen die bij ontspanningsmassage gebruikt worden zijn in grote lijnen hetzelfde, meestal wordt er sederend (kalmerend) gewerkt. Een ontspanningsmassage richt zich grotendeels op de nek, schouders en de rug. Het accent ligt dus vooral op het ontspannende, sederende effect waarbij naast het afvoeren van afvalstoffen ook de circulatie en stofwisseling worden geactiveerd.